Cinci bucăţi de reziduuri au fost găsite pe o plajă din Madagascar, anul trecut. Resturile, inclusiv panoul de podea, au fost apoi predate autorităţilor din Malaezia. Autorităţile au confirmat că resturile aparţin cel mai probabil avionului dispărut.

Autorităţile din Malaezia au confirmat că resturile găsite pe o plajă din Madagascar sunt cel mai probabil de la zborul Malaysia Airlines MH370, care a dispărut în 2014.

Cele cinci bucăţi de resturi au fost predate oficialilor guvernului la sediul Ministerului Transporturilor din Putrajaya, la sfârşitul lunii noiembrie 2018.

Rudele victimelor MH370 au prezentat resturile, care au fost găsite la Sandravinany, un oraş din sudul Madagascarului, cu aproximativ trei luni mai devreme.

Familiilor li s-a alăturat căutătorul amator de epave Blaine Gibson, care a găsit mai mult de jumătate din resturile recuperate până acum.

O piesă-cheie din resturi predată în noiembrie a fost o bucată din podea care mai avea o parte din eticheta originală ataşată. Aceasta conţinea literele şi numerele WPPS61.

Un raport al echipei de investigare a siguranţei MH370 a declarat că majoritatea noilor resturi recuperate provine dintr-o aeronavă, iar panoul aparţine unui Boeing 777, „cel mai probabil MH370”, a raportat The West Australian.

„Don Thompson, unul dintre voluntarii din grupul independent care a investigat dispariţia lui MH370, a găsit eticheta de identificare Boeing 777”, a spus dl Gibson.

Thompson a reuşit apoi să descopere setul complet de caractere BAC27WPPS61, similară cu o etichetă de podea găsită printre resturile zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines. Autorităţile din Malaezia au confirmat analiza.

Blaine Gibson a spus că părţile principale ale avionului, care nu au fost găsite încă, se află cel mai probabil chiar în afara zonei de căutare.

Gibson a afirmat anterior că „resturile demonstrează două lucruri: că MH370 s-a prăbuşit violent şi este aproape sigur în Oceanul Indian de Sud”.

Zborul MH370 a decolat de la Kuala Lumpur în 8 martie 2014, cu destinaţia Beijing, dar a dispărut în timp ce se afla în zbor. La momentul dispariţiei, 239 de pasageri se aflau la bordul aeronavei.

26 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =