Caută
Close this search box.

O nouă victimă a deciziei lui Trump: Șeful personalului din cadrul Pentagonului demisionează

Șeful personalului Departamentului Apărării Kevin Sweeney a demisionat, la o lună după ce Secretarul Apărării James Mattis și-a anunțat plecarea, informează BBC.

Amiralul Sweeney a spus într-o declarație că este „timpul potrivit să revenim la sectorul privat”. El este acum cel de-al treilea oficial de rang înalt al Pentagonului care și-a anunțat demisia din momentul în care președintele Donald Trump a anunțat că forțele americane vor părăsi Siria. Oficialii au declarat că nu există un orar pentru plecarea trupelor.

Sweeney și-a ocupat postul timp de doi ani din ianuarie 2017. Într-o scrisoare de demisie, el a spus că a fost o „onoare să servească” alături de colegii săi din departament, dar nu a făcut nici o mențiune despre Trump.

Anunțul său vine la câteva zile după ce generalul Mattis și-a părăsit postul mai devreme, după ce inițial intenționa să rămână în rol până în februarie. Plecarea lui adaugă un sentiment de incertitudine în jurul politicii de apărare și politică externă a administrației Trump de la anunțarea surpriză a retragerii planificate din Siria, spun analiștii.

Marți, secretarul de stat Mike Pompeo se va angaja într-un tur de o săptămână în Orientul Mijlociu, menit să-i liniștească pe aliații din regiune.

Fostul secretar al apărării a sugerat diferențele politice cu președintele Trump în scrisoarea sa de demisie. Adresată direct lui Trump, scrisoarea lui Mattis descria opiniile sale privind „tratarea aliaților cu respect” și folosirea „tuturor instrumentelor puterii americane pentru a asigura apărarea comună”. „Pentru că aveți dreptul de a avea un secretar de apărare a cărui viziune este mai bine aliniată cu a voastră cu privire la aceste și la alte subiecte, cred că este corect să renunț la poziția mea”, a scris el.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului, Dana White, și-a părăsit postul după anunțul surprinzător al președintelui asupra Siriei, așa cum a făcut și Brett McGurk, trimisul special al președintelui coaliției globale care luptă împotriva așa-numitului Stat Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri