O profesoară de limba engleză din Cluj  a fost reclamată că a predat elevilor de clasa a III-a o lecție în care a folosit cuvântul „foot”. Acum, femeia trebuie să dea socoteală în faţa inspectorilor şcolari.

Profesoara a predat elevilor de clasa a III-a lecția despre părțile corpului. Și pentru că „oo” se pronunță „u”, mama unui elev a reclamat-o că folosește cuvinte obscene.

„Sunt profesoară de limba engleză. Am avut lecția „Human body” la clasa a III a. Cuvantul „foot” (care se regăsește în carte) în limba engleză înseamnă „picior, laba piciorului”.

Acest cuvânt se pronunță „fut”, doi „o” în limba engleză se citesc „u”. În ultima saptămână de școala din decembrie, a venit la scoală mama unui elev să mă reclame pe motiv că folosesc cuvinte vulgare la oră. Doamna nici măcar nu a venit la mine, s-a dus direct la director”, spune profesoara într-o postare pe contul său de Facebook.

Lucrurile nu s-au rezolvat, chiar dacă i s-a explicat mamei elevului întreaga situație, potrivit Hotnews. Porofesoara a primit o invitație la Inspectoratul Școlar pentru a da explicații.

Valentin Cuibus, inspectorul școlar general din ISJ, a confirmat pentru Ziar de Cluj existența sesizării.

„Într-adevăr, există o sesizare formulată împotriva unei profesoare de limba engleză. Din păcate așa este birocrația. Trebuie să respectăm procedura și să facem verificări. Săptămânal primim sesizări similare. Nu există motive de îngrijorare. Sunt convins că se va lămuri situația”, a declarat Valentin Cuibus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =