Caută
Close this search box.

Oficialii indonezieni au găsit reportofonul de bord al avionului Lion Air

Oficialii indonezieni au găsit reportofonul de bord al avionului Lion Air la mai mult de două luni după ce avionul Boeing Co 737 MAX s-a prăbușit în mare, lângă Jakarta, ucigând toate cele 189 de persoane aflate la bord, informează Reuters.

Locotenent colonelul naval Agung Nugroho a declarat pentru Reuters că un semnal slab al reportofonului a fost detectat timp de câteva zile și că a fost găsit îngropat în aproximativ 8 metri de noroi în ape de aproximativ 30 de metri adâncime. „Nu știm ce prejudiciu există, are zgârieturi evidente”, a spus Nugroho.

Contactul cu zborul JT610 a fost pierdut la 13 minute după ce a decolat pe 29 octombrie din capitala Jakarta, îndreptându-se în nord spre orașul Pangkal Pinang. Accidentul a fost primul din lume al unui avion Boeing 737 MAX și cel mai letal din 2018.

Reportofonul de bord din cabina de pilotaj este una dintre cele două așa-numite cutii negre, esențiale pentru investigarea unui accident de avion. Cealaltă cutie neagră, înregistratorul de date de zbor, a fost recuperată la trei zile după accident.

Anchetatorii au adus săptămâna trecută o altă navă maritimă pentru noi căutări după un efort de 10 zile finanțat de Lion Air, care nu a reușit să găsească recorderul. Colonelul Johan Wahyudi a declarat pentru Metro TV că recorderul a fost preluat și luat la bordul navei.

Un raport preliminar al Comisiei Indoneziene privind siguranța transportului sau KNKT s-a concentrat pe întreținerea și instruirea companiilor aeriene, precum și pe răspunsul unui sistem Boeing anti-stall și al unui senzor înlocuit recent, dar care nu a fost cauza accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri