Caută
Close this search box.

Orgiile Evului Mediu! Papa Ioan al XII-lea, protagonistul unui scandal sexual

Orgiile Evului Mediu, sau mai bine zis năravurile sexuale ale ale epocii medievale nu au fost, după cum am crede, niște banale partide de amor ale unor oameni pudici.
În Evul Mediu, sexul reprezenta un subiect tabu, dar, la fel ca orice alta perioadă, perioada medievală a avut și ea scandaluri sexuale ce au marcat-o. Evul Mediu a fost văzut ca cea mai neagră perioadă a omenirii de până acum. Asuprirea populației și condamnarea sa la un trai mizer erau văzute ca pe un lucru normal, iar persoanele bogate făceau aproape tot ce voiau în societate. Biserica Catolica, cât  și Biserica Ortodoxă aveau o putere incredibilă la vremea aceea. Mai toți regii sau conducătorii fiind sub influența mai marilor bisericii acelor vremuri.
Subiectele care aveau legătură cu sexul erau considerate tabu, dar unele au ajuns sa fie trecute în diferite scrieri ale vremii, cât și în unele tablouri sau fresce ce au rezistat trecerii timpului.

Cel mai mare scandal sexual îl are ca protagonist pe însuși Papa Ioan al XII-lea. Acesta a devenit Papă când avea doar 18 ani, datorită faptului că provenea dintr-o familie bogată. 

Acesta era interesat mult mai mult de sex decât de religie, iar palatul său a ajuns să semene cu un bordel. S-a afirmat chiar și că călugării locali nu se rugau pentru sănătatea sa, ci își doreau ca acesta să moară. Scandalul a devenit cunoscut de-a lungul Europei, iar împăratul Sfântului Imperiu Romano-German l-a acuzat de omucidere, de mărturie mincinoasă , de sacrilegiu și de incest, după ce a întreținut relații sexuale cu rudele sale de gen feminin și cu doua dintre surorile sale. Ioan al XII-lea a murit în anul 964 d. Hr., pe când făcea dragoste cu o femeie pe nume Ștefanetta, probabil în urma unui atac cerebral, dar unele voci susțin că soțul gelos al femeii a intrat în camera în care aceștia se aflau și l-a aruncat pe fereastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri