OUG pentru contestația în anulare va fi dată de Guvern vineri, anunță Realitatea TV.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, la Antena 3, că este necesară adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în perioada 2014-2018.

Ea a spus că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre această ordonanţă.

”Toţi oamenii care au suferit au dreptul să aibă acest proces corect. Ceea ce este trist e că mulţi oameni au făcut puşcărie, şi-au distrus familiile, sănătatea. (…) Trebuie să dăm şi acestor oameni o şansă“, a afirmat premierul, citată de News.ro.

Şeful Executivului a reiterat ideea că oficialii europeni sunt dezinformaţi şi că va discuta cu aceştia, miercuri şi joi, perioadă în care va fi la Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că OUG privind contestaţiile în anulare, aşa cum a fost prezentată, este neconstituţională şi că PSD încearcă să caute soluţii pentru politicienii săi cu probleme penale, în frunte cu preşedintele lor de partid.

„Programul de guvernare “Savarea Penalilor” in plina desfasurare. România pe urmele Republicii Vanuatu!

Vineri urmeaza lovitura de gratie pentru Romania oamenilor cinstiti. Romania infractorilor loveste crunt. Elita penala a Romaniei isi va rejudeca procesele. 374 de sentinte aruncate in aer.

Majoritea acestora sunt ale unor demnitari, inalti functionari, magistrati si reprezentanti din administratia locala sau oameni de afaceri dedulciti la bani publici oferiti pe filierele de partid.”, scrie Rareş Bogdan pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here