Caută
Close this search box.

„Pachete suspecte” găsite la consulatele străine din Australia: Poliția investighează cazul

Poliția australiană investighează pachetele suspecte găsite la consulatele străine din Canberra și Melbourne, relatează BBC.

Biroul Metropolitan de Pompieri din Melbourne a spus că a fost chemat la „o serie de incidente” în oraș. Consultele Regatului Unit, Elveției, Statelor Unite și Pakistanului sunt printre cele afectate, precum și mai multe altele.

„Pachetele sunt examinate prin participarea serviciilor de urgență. Circumstanțele sunt investigate”, a declarat poliția federală australiană. Poliția de stat din Melbourne a declarat că incidentele au fost considerate a fi „vizate și nu au impact asupra comunității în general”.

Lucrătorii de la urgență au fost văzuți la consulatele Indiei, Coreii de Sud, Noii Zeelande, Greciei, Italiei și Franței, potrivit postului de televiziune australian ABC News. Un oficial al British High Commission a declarat: „Suntem în strânsă legatură cu [poliția federală] și cu autoritățile locale. Toți angajații noștri sunt în siguranță și sunt responsabili”.

Consulatului elvețian din Melbourne i-a fost trimis un plic mic conținând o substanță etichetă „azbest”, a declarat Peter Erb, soțul consulului onorific – Manuela Erb. „Am pus imediat plicul într-o altă pungă și am sunat la serviciul de urgență și au venit și au luat-o”, a declarat el pentru BBC. „Știm acum că elementul nu a reprezentat probabil un pericol biologic”.

Consulatul american de la Melbourne a anunțat, de asemenea, autoritățile despre un pachet suspect, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Luni, coletele suspecte care conțin o substanță albă au fost trimise la consulatul Argentinei din Sydney. Ulterior s-au dovedit a fi netoxice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri