Caută
Close this search box.

Pence declară că Statul Islamic a fost învins la câteva ore după ce patru americani au fost uciși în Siria

mike pence

Statul islamic a fost înfrânt în Siria, a declarat miercuri vicepreședintele SUA, Mike Pence, la câteva ore după ce patru americani au fost uciși într-un atac cu bombă în nordul Siriei pretins de grupul militant, relatează Reuters.

Pence nu a menționat atacul în adresa sa către cei 184 de șefi ai misiunilor diplomatice americane din întreaga lume care se reunesc anual la Washington pentru a discuta despre strategia de politică externă. „Califatul s-a prăbușit și ISIS a fost învins”, a spus Pence ambasadorilor americani și altor diplomați americani de rang înalt, referindu-se la Statul Islamic. În declarații separate de mai târziu, atât Casa Albă cât și Pence au condamnat atacul și și-au exprimat simpatia față de moartea personalului SUA.

Pentagonul a declarat că au fost uciși doi colaboratori americani, un angajat civil al Departamentului Apărării și un contractor care lucra pentru armată și trei războinici au fost răniți în explozia din orașul Manbij din nordul Siriei. Un site web aflat în legătură cu statul islamic a declarat că atacul a fost opera unui atentat sinucigaș.

Trump a făcut un anunț surprinzător pe 19 decembrie că va retrage 2.000 de soldați americani din Siria, după ce a concluzionat că Statul Islamic a fost învins acolo. Decizia s-a a condus la demisia secretarului american al Apărării, Jim Mattis, care a citat diferențe politice cu președintele pentru plecarea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri