Caută
Close this search box.

Pensiile veteranilor de război au fost îngheţate prin OUG 114

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicită Guvernului abrogarea plafonării indemnizaţiilor pentru veteranii de război şi deţinuţii politic.

„Partidul Naţional Liberal somează Guvernul Dăncilă să abroge imediat Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 şi solicită preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tariceanu, să scoată de la sertar şi să adopte în regim de urgenţă propunerea legislativă depusă de PNL la începutul sesiunii parlamentare trecute, prin care se dublează îndemnizaţiile şi sporurile lunare pentru veteranii şi văduvele veteranilor de război, la fel şi pentru deţinuţii politici şi urmaşii lor şi ai celor morţi la Revoluţia din 1989”, arată Orban.

Ludovic Orban susţine că cei de la PSD-ALDE îşi bat joc în ultimul hal de suferinţă veteranilor de război şi a deţinuţilor politici.

„Gândirea comunistoida şi dispreţul bolşevic la adresa oamenilor care au luptat şi suferit pentru o ţară liberă şi democratică i-au făcut pe cei din Guvernul PSD-ALDE să-şi bată joc în ultimul hal de suferinţa lor şi de valorile pentru care mulţi dintre ei au murit.

Odioasa Ordonanţă de Urgenţă 114/2018 plafonează indemnizaţiile veteranilor de război, ale văduvelor veteranilor de război, ale deţinuţilor politici sau ale urmaşilor luptei anti-comuniste şi ai Revoluţiei din 1989 la nivelul anului 2018 pentru următorii trei ani”, a precizat Orban.

Preşedintele PNL adaugă că PSD-ALDE îşi bate joc cu neruşinare de puţin peste 8.000 de veterani de război şi 250 de văduve de război şi mai puţin de 1.000 de deţinuţi politici prin Ordonanţa Teodorovici, care „plafonează îndemnizaţiile veteranilor de război, ale văduvelor veteranilor de război, ale deţinuţilor politici sau ale urmaşilor luptei anti-comuniste şi ai Revoluţiei din 1989 la nivelul anului 2018 pentru următorii trei ani”.

„Câtă ură pentru aceşti oameni care au luptat, suferit sau murit pentru că România să fie o ţară liberă şi democratică pot avea cei din PSD şi ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tariceanu, ca să comită o astfel de cruzime bolşevică şi să-i lase să se chinuie pe ei şi pe urmaşii lor cu nişte îndemnizaţii mizere în ultimii lor ani de viaţă?!

Ura lor comunistă pentru oamenii care au apărat chiar cu preţul vieţii lor valorile unei lumi libere şi pentru urmaşii lor le-a întunecat mintea să nu vadă că mai sunt o mână de oameni care trebuie respectaţi şi protejaţi pentru sacrificiul lor.

Guvernarea PSD – ALDE îşi bate joc cu neruşinare de puţin peste 8000 de veterani de război şi 250 de văduve de război şi mai puţin de 1000 de deţinuţi politici. Cât de fără milă pot fi aceşti neocomunişti din PSD şi ALDE ca să-i sacrifice tocmai pe aceşti eroi ai ţării şi urmaşii lor pentru a-şi acoperi nesăbuinţele bugetare făcute în timpul guvernării lor?!”, a adăugat liderul liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri