Caută
Close this search box.

Pericol de avalanșe în Alpi: Au fost confirmate cel puțin șapte victime

Cel puțin șapte persoane au murit în Alpi într-un weekend cu zăpadă puternică și cu schiori care se confruntă cu un risc ridicat de avalanșă în Austria, Germania și Italia, informează BBC.

Două avalanșe separate au ucis doi schiori germani în munții Vorarlberg din Austria. Un al treilea schior a murit în cartierul Pongau, lângă Salzburg. În Bavaria, un schior a murit când un copac s-a prăbușit lângă Bad Tölz. O avalanșă a ucis o femeie în munții Teisenberg din Bavaria. Doi alpiniști au murit în Alpii italieni. O echipă de salvamont le-a găsit cadavrele în zona de 2800 de metri (Muntele Cristalliera), în Alpi, la nord de Torino. Salvatorii caută câteva persoane dispărute în alte părți ale Alpilor.

Cel de-al doilea cel mai înalt nivel de avertizare de avalanșe este acum în vigoare pe tot teritoriul Tirolului austriac și în majoritatea Alpilor bavarezi. Schiorii au fost avertizați să evite orice schi în afara pistelor, iar multe drumuri montane au fost închise din cauza riscului de avalanșă.

Italia se află în zona unui val de frig – zăpada a ajuns chiar la Matera, în sudul îndepărtat. Există, de asemenea, zăpadă pe Muntele Vesuviu lângă Napoli – ceea ce reprezintă un fenomen rar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri