Caută
Close this search box.

Pericol uriaș.”Dacă Guvernul nu renunță la taxa pe lăcomie, băncile pot duce economia în recesiune prin reducerea activelor din România!”

„Deja băncile au dat un prim semnal Guvernului: își vor micșora drastic investițiile în piața internă românească, în urma introducerii taxei pe active. Acesta este un prim pas îngrijorător care premerge o decizie iminentă a băncilor în privința reducerii activelor bancare. Ce înseamnă asta? Băncile, pentru a diminua costurile pentru plata taxei, vor retrage din România miliarde de euro, vor înstrăina imobile, vor stopa investițiile, pentru a-și scădea numărul activelor și, prin urmare, vor minimiza cheltuielile pentru plata taxei.”, crede senatorul PNL Iancu Caracota.

„Artificiul băncilor este unul natural, pentru că fiecare investitor vrea să-și protejeze câștigul, însă pentru economia românească, pentru bugetul național va fi un dezastru pentru că miliarde de euro vor pleca din România anual.

Lăcomia Guvernului a ajuns până la nivelul în care, potrivit analiștilor financiari, circa 70% din profitul băncilor va merge la bugetul de stat, în urma acestei taxe pe lăcomie. Însă acest procent va fi doar o iluzie a Guvernului, pentru că băncile își vor reduce activele, iar banii care se vor vărsa la bugetul de stat vor fi mult mai puțini decât estimările patrulaterului Dragnea- Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă.

În calitate de parlamentar PNL, solicit lui Liviu Dragnea, șefului de facto al Guvernului, să respecte Regulamentul Parlamentului și să convoace, în urma solicitării Opoziției, sesiunea extraordinară pentru a putea respinge Ordonanța lăcomiei, ordonanța care blochează creditarea, alungă investitorii și care a aruncat în aer cursul leu/euro și Bursa de la București.

Este nevoie ca Guvernul să se așeze la masa discuțiilor împreună cu reprezentanții băncilor, astfel încât să fie eliminată presiunea asupra economiei românești. De asemenea, Guvernul trebuie să trimită urgent, în Parlament, Bugetul pentru 2019 pentru a înlătura o altă tensiune instalată în economie.”, a concluzionat Caracota.

2 răspunsuri

  1. Apar ele alte banci!
    Cele prezente (cu capital preponderent nemtesc, austriac, francez, etc.), doar se agita, in speranta ca isi vor vinde pielea cat mai scump.
    Pe de alta parte, exista o presiune si se doreste intrarea pe piata bancara a unor banci cu capital american, din Israel, chinezesc, deci extrauropean, care se multumesc cu profituri mai mici, dar care, la acest moment, nu aveau loc din cauza celor asa-zis consacrate (eu le zic „jecmanitoare” de romani).
    Deci, piata bancara este libera.
    Repet, nicio problema daca pleaca unele si vin altele, care se adapteaza cerintelor actuale, fiind binecunoscut faptul ca „vanzarea” banilor reprezinta cea mai veche si profitabila afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri