Caută
Close this search box.

Ploiești: Pacient operat pe creier, scăpat de pe targă. Bărbatul a murit

Anchetă a poliţiei pentru ucidere din culpă la Spitalul Judeţean Ploieşti. Un pacient abia operat pe creier a fost scăpat de pe targă de angajaţii unei firme private de Ambulanţă. După două săptămâni, bărbatul a murit. Familia a aflat de incident abia după ce a primit actele de la morgă şi acuză acum că bătrânul a murit din cauza loviturii la cap.

Cu o tumoră pe creier, bărbatul de 71 de ani a fost operat, la începutul lunii decembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. După mai bine de o săptămână, bătrânul a făcut un blocaj renal şi a fost transportat la urologie, secţie aflată în altă parte a oraşului. După investigaţii, a fost trimis din nou la Spitalul Judeţean, dar în timp ce îl mutau de pe o targă pe alta, cadrele medicale de la ambulanţa privată l-au scăpat.

Florin Puşcariu, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti: La întoarcerea către ambulanţă, pacientul cade de pe targă şi suferă un traumatism cranio-facial. Face în urgenţă un computer tomograf, ecografii şi radiografii. Din declaraţiile medicilor şi în special a medicului curant, cel care l-a şi operat, evoluţia nu s-a agravat în urma traumatismului.

Starea bătrânului s-a înrăutăţit, însă, ulterior, iar pe 4 ianuarie a murit.

Cătălin Dumitrescu, fiul: L-a scăpat de pe targă, l-a scăpat de pe targă şi asta i-a fost fatal. Acum vor să ascundă adevărul şi dau vina unii pe alţii. Vor să disculpe.

Nepotul bărbatului: L-au scăpat de pe targă, ei minţind că s-a dezechilibrat pentru că a făcut o mişcare bruscă. Chiar nu putea, era paralizat.

Familia bărbatului a aflat de căzătura cu pricina abia din actele primite de la morgă.

Cătălin Dumitrescu, fiul: N-am ştiut până nu mi-a dat hârtia de la morgă. Accident vascular cerebral cu hemoragie. În urma căzăturii, i-au făcut creierul zob.

Poliţia a deschis o anchetă şi aşteapă acum rezultatul necropsiei.

Raluca Brezranu, purtător de cuvânt IPJ Prahova: În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii acestui incident.

Nepot: O să mergem cu ancheta mai departe, ca să vadă şi ei cum e să pierzi pe cineva drag şi să iasă adevărul la iveală.

Reprezentanţii firmei private de Ambulanţă nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere. Firma are contract cu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi transportă pacienţii între cele cinci secţii râspândite în tot oraşul Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri