Caută
Close this search box.

Poliția britanică de combatere a terorismului investighează un atac dintr-o gară din Manchester

Poliția britanică de combatere a terorismului investighează un atac al unui bărbat înarmat cu un cuțit de bucătărie la gara Victoria din Manchester, care a rănit în ajunul Anului Nou trei persoane, inclusiv un ofițer de poliție, relatează Reuters.

Poliția a declarat că au opțiuni deschise cu privire la motivul atacului adăugând că nu a existat nici o informație pentru a sugera o amenințare mai largă.

Un martor, un producător BBC care se afla la gară, a declarat că omul a fost înarmat cu un cuțit și-a legat acțiunile de „atentatele din alte țări”. Suspectul a fost arestat „în câteva minute”, a spus poliția și a fost interogat în arest.

Cei răniți, o femeie și un bărbat în vârsta de 50 de ani, se aflau într-o stare gravă, dar fără vreun pericol letal, a spus poliția. Un ofițer de poliție în vârsta de 30 de ani, care a fost înjunghiat în umăr a fost eliberat din spital marți dimineață.

Poliția a declarat că își va intensifica prezența în orașul în care un atac sinucigaș cu bombă în mai 2017 a ucis 22 de persoane în timp ce părăseau un concert al Arianei Grande. „Evenimentele din această seară vor îngrijora oamenii, dar trebuie să subliniez că incidentul nu este în desfășurare, un bărbat este în custodie și în prezent nu există informații care să sugereze că există o amenințare mai largă în acest moment”, a declarat Comandantul adjunct, Rob Potts.

Marea Britanie se află la nivelul doi de amenințare severă, ceea ce înseamnă că un atac este considerat foarte probabil. Oficialii de securitate declară că se confruntă cu niveluri record de muncă în lupta împotriva militanților islamici, precum și a extremiștilor de extremă dreaptă după patru atacuri majore de anul trecut.

Cordonul de la gara Victoria, închisă după atac, va fi ridicat în curând, a declarat poliția pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri