Caută
Close this search box.

Premieră la Galaţi: Medicii au făcut prima procedură de tromboliză în cazul unui accident vascular cerebral

Premieră medicală la Galaţi, unde s-a realizat prima procedură de tromboliză în cazul unui accident vascular cerebral (AVC) ischemic. Intervenţia a avut loc la Spitalul Judeţean din Galaţi şi a fost realizată de o echipă de medici de diferite specializări.

Primul pacient de la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi care a fost supus procedurii este o femeie de 68 de ani. Ea a suferit un atac vascular cerebral, iar intervenţia realizată duminică în spitalul gălăţean de o echipă de patru medici a presupus distrugerea unui cheag de sânge format la nivelul creierului.

S-a intervenit intravenos cu medicamente speciale, iar pacienta nu a avut complicaţii după intervenţie.

„La Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a efectuat prima procedură de tromboliză. Este vorba despre o pacientă de 68 de ani cu patologie complexă care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe în fereastra terapeutică care presupune acest tip de tratament. Echipa pluridisciplinară a urmat paşii stabiliţi, tromboliza a decurs fără complicaţii. Pacienta a rămas sub supraveghere, fiind staţionară clinic”, a declarat, luni, presei, directorul Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei”, Alina Dobre.

Autorităţile gălăţene anunţă că astfel de proceduri vor deveni o rutină la spitalul gălăţean, astfel încât pacienţii din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea nu vor mai fi trimişi la unităţi din Bucureşti sau Iaşi.

„Modernizăm spitalul judeţean ca să salvăm vieţi. Această procedură salvează vieţi şi reduce mult efectele negative în cazul unui asemenea accident. De acum încolo, procedura este folosită şi la spitalul gălăţean”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf.Apostol Andrei”, unitate aflată sub tutela Consiliului Judeţean Galaţi, este inclus într-un amplu proiect de consolidare, reabilitare şi modernizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri