Caută
Close this search box.

Presa belgiană: ”O Românie coruptă preia președinția UE. Europa are motive serioase de îngrijorare”

Publicația belgiană rtbf.be a publicat miercuri un articol intitulat „O Românie coruptă preia președinția UE”, în care analizează capacitatea țării noastre de a face față acestei provocări.

”După Austria, a venit rândul României să preia președinția rotativă a UE pentru șase luni. O mutare criticată”, scriu jurnaliștii belgieni, care îl citează pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care a declarat că executivul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce presupune să deţii preşedinţia europeană.

Conform lui Jean-Michel De Waele, profesor de ştiinţe politice, Europa are motive serioase să se îngrijoreze și „este păcat că se îngrijorează atât de târziu”.

”Guvernul român este concentrat complet pe afacerile de corupţie din sânul guvernării şi încearcă să evite închisoarea, pentru o parte dintre membrii săi. Este singurul lucru de care este interesat în prezent. Aşadar, pot exista îndoieli că afacerile europene vor avea prioritate, în timp ce unele măsuri de pe agenda Guvernului român riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană”, a declarat pentru rtbf.be Jean-Michel De Waele.

Totodată, politologul, când face referire la Liviu Dragnea, folosește și cuvântul ”sau alți mafioți de la putere”.

”Obiectivul acestui Guvern este de a impiedica trimiterea la închisoare a unui anumit număr de politicieni sau miniştri, fie că aşteaptă o condamnare, fie că au fost condamnaţi, şi ca atare, să revizuiască sistemul judiciar din România, în afara standardelor UE. Este doar una dintre probleme, printre altele, ca gestionarea fondurilor europene, dar şi faptul că România nu este centrul lumii”, a mai spus Jean-Michel De Waele.

Sursa: rtbf.be

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri