Caută
Close this search box.

Primul concert al Filarmonicii George Enescu in anul 2019

Zilele de joi si vineri in care abonatii si melomanii veneau la Ateneul Roman pentru seara de muzica  au fost decalate in acest moment istoric in care Ateneul Roman a fost locul in care oficialitatile politice ale Europei s-au intalnit pentru a marca inceputul celor 6 luni de preluarea Presedentiei Consiliului Europei.

Asadar, primele concerte din anul 2019 care aniverseaza aceasta trecere spre viitor vor fi prezentate de Orchestra Filarmonicii George Enescu vineri si sambata, 11 si 12 Ianuarie 2019 sub bagheta magicului si „magicianului” Ilarion Ionescu-Galati care prin personalitatea si experienta de peste 50 de ani in conducerea muzicala ale orchestre aduce aceasta bucurie pentru un an care abia a inceput.

Programul incepe si se incheie cu partituri de Johann Strauss (o influenta probabila a concertului de an nou sustinut de Orchestra Filarmonicii din  Viena) : Uvertura Liliacul si Vals imperial. Sunt minunat alese celelalte partituri din repertoriul romanesc, atat de mult iubite si mai putin prezentate in repertoriile stagiunilor orchestrelor : Iosif Ivanovici – Valurile Dunării,  Paul Constantinescu – Olteneasca in care Nicoleta Tudorache va fi solista la tambal, Grigoraș Dinicu – Hora Mărțișorului.

Concertul se va inchide cu Suita de Jazz nr.2  scrisa de Dmitri Sostakovici  in 1938 dar pierduta in timpul celui de al doilea razboi Mondial. Cele trei momente ale suitei sunt Scherzo / Lullaby / Serenade  au fost aranjate si reorchestrate de  Gerard McBurney dupa o partitura de reductie de pian gasita in 1999 si sunt puterea optimismului, al veseliei, al renasterii , a tot ceea ce acest concert doreste pentru auditorii sai sa insemne anul 2019!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri