Caută
Close this search box.

Procurorii americani îl investighează pe Dragnea pentru banii daţi la inaugurarea lui Donald Trump

dragnea

Dragnea este în corzi. Investigatorii americani au cerut ajutorul procurorilor români în ancheta care vizează comitetul de inaugurare a președinției lui Donald Trump. Dosarul se află în lucru la DNA.

Numele liderului PSD, Liviu Dragnea, apare într-o investigație federală din SUA, în care sunt cercetate acuzații de corupție care ar fi fost comise de comitetul de inaugurare a președinției lui Donald Trump.

Potrivit jurnaliștilor americani de la talkingpointsmemo.com, inaugurarea președinției americane este un bun pretext de a plăti pentru a intra în grațiile noul șef de la Casa Albă, iar Liviu Dragnea apare printre cei care ar fi purtat negocieri secrete cu o companie cu afaceri în domeniul securității și apărării pentru a avea acces la eveniment.

Compania Circinus îi aparține lui Eliot Broidy, omul care s-a ocupat de strângerea de fonduri la inaugurarea mandatului lui Trump și care a reușit să adune o sumă record de 107 milioane de dolari, mai mult decât dublu față de precedentul lider de la Washington, Barack Obama, care a strâns 53 de milioane de dolari.

Jurnaliștii de la talkingpointsmemo.com scriu că activitatea lui Eliot Broydi este investigată în prezent de procurorii americani, fiind considerată trafic de influență.

Mai mult, publicația afirmă că afacerile politice puse la cale de Broidy ar face legătură între numeroasele scandaluri ale Administrației Trump, prin care și cele privind complicitatea cu Rusia din campania electorală.

„Deputatul în Parlamentul României, Liviu Dragnea, a postat o fotografie pe Facebook cu o zi înainte de inaugurare, la o cină cu președintele Trump. Dragnea, care a fost cercetat pentru acuzații de corupție în România, a venit la invitația lui Broidy, în timp ce Circinus a fost în negocieri cu Guvernul României”, arată jurnaliștii americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri