Caută
Close this search box.

Procurorii care au investigat dosarul „10 august”, cercetați de Inspecţia Judiciară

Procurorii militari care au investigat violențele din 10 august anul trecut, din timpul mitingului diasporei, sunt cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară, iar concluziile au fost înaintate Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care urmează să ia o decizie în acest caz.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Gheorghe Coşneanu, şeful Secţiei Parchetelor Militare din PÎCCJ, Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ, conform Realitatea TV.

Potrivit comunicatului Inspecţiei Judiciare, inspectorii au constatat că, prin raportare la situaţia personalului şi a volumului de activitate constatate la SPM şi PMTMB, delegarea procurorilor nu numai că nu se impunea, dar a fost chiar lipsită de oportunitate.

Prin eludarea dispoziţiilor ordinului încălcat, inclusiv de către un procuror cu o funcţie de conducere, inspectorii au apreciat că se creează un precedent privind lipsa de subordonare a procurorilor şi suspiciunea lipsei de imparţialitate în soluţionarea cauzelor.

Inspectorii afirmă că procurorii nu au respectat dispoziţiile și deciziile cu caracter administrativ dispuse de procurorul general, în gestionarea dosarului privind violențele din 10 august.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului diasporei din 10 august, din Piaţa Victoriei. La Secția Parchetelor Militare au fost înregistrate aproape 800 de plângeri penale din partea persoanelor care au avut de suferit după ce jandarmii au intervenit în forță pentru dispersarea manifestanților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri