Caută
Close this search box.

Prof.Dr. Adrian Streinu-Cercel avertizează: Să nu ne jucăm cu medicamentele antivirale

adrian streinu cercel
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel managerul Institutului de Boli Infecţioase ,,Matei Balş,, avertizeză că Tamiflu este un medicament antiviral cu care este bine să nu ne jucăm.
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a subliniat, vineri, că ,, decontaminarea sălilor de clase se impune doar acolo unde au fost cazuri de gripă. Dacă nu au fost cazuri de gripă, nu este cazul. Infecţia gripală are o perioadă scurtă de incubaţie de una până la trei zile. (….) În momentul în care ne-am vaccinat avem la dispoziţie circa 7-10 zile să apară primii anticopri iar la 14 zile avem deja un titlu de anticorpi care să ne protejeze. (….) Tamiflu este un medicament antiviral cu care este bine totuşi să nu ne jucăm pentur că odată ce dezvoltăm rezistenţă la acest antiviral se întâmplă exact ca la antibiotice. (….)  Tamiflu nu se află pe nicio listă de restricţie,, .
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, în primele trei zile ale acestei săptămâni, la nivelul unităţilor şcolare au fost raportate 5.823 de cazuri de îmbolnăviri de gripă, iar acest număr justifică solicitarea pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o Ministerului Educaţiei pentru a suspenda, vineri, cursurile.
„Săptămâna aceasta, până în data de 23 ianuarie, numărul de cazuri de îmbolnăviri la nivelul unităţilor şcolare, transmis Ministerului Sănătăţii de către direcţiile de sănătate publică, a fost 5.823. Eu cred că acest număr de cazuri justifică solicitarea pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o Ministerului Educaţiei pentru a suspenda cursurile în data de 25 ianuarie. Pot să vă spun că aceste decizii de regulă se iau în urma consultării cu specialiştii pe care îi are Ministerul Sănătăţii, astfel încât să preîntâmpinăm eventualele efecte negative şi creşterea excesivă a numărului de îmbolnăviri”, a precizat ministrul, vineri, în conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri