Caută
Close this search box.

Program Beethoven pe scena Salii Radio

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, la ora 19,00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert in totalitate beethovenian: Uvertura Coriolan, Concertul pentru pian nr. 4 în Sol major şi Simfonia a II-a.

Cu siguranta numele compozitorului german,  plina glorie a clasicismului in istoria muzicii va umple Sala Radio dar si cei doi invitati de inalta tinuta : pianista Sinziana Mircea si maestrul dirijor Gean Luigi Zampieri.

Tanara pianista Sanziana Mircea ( 26 de ani) a inceput cariera  solistica de mica, la doar 11 ani cantand in America , reintorcandu-se in 2016 pe scena salii Carnegie Hall unde a fost aclamata minute in sir. Tokyo Metropolitan Theatre (Japonia), St Martin-in-the-Fields din Londra și Primăria Cheltenham (Regatul Unit), PepsiCo Recital Hall – Fort Worth, Texas, Filarmonica București și Sala Radio din capitala României, Centrul de Arte Culturale din Nanjing și Sala de Concerte Harbin (China) sunt doar cateva din marile sali de concerte ale lumii unde Sanziana a concertat. Este o placere si o onoare sa vedem in aceasta seara, pe Scena Salii Radio o mare valoare artistica a tarii noastre.

Gian Luigi Zampieri s-a nascut la Roma pe 10 June 1965. La doar 15 ani Gian Luigi Zampieria  a devenit organist la Basilica di Santa Maria in Trastevere din Roma, unde a activat timp de 20 de ani. Lansat din anii studenţiei în cariera dirijorală, Gian Luigi Zampieri a condus ansambluri ca Orquestra Sinfonica de Ribeirao Preto – Sao Paulo, Orquestra Sinfonica de Porto Alegre – Rio Grande do Sul, Orquestra Sinfonica Jovem de Goias – Brazilia; Haifa Symphony Orchestra – Israel; Krakow Philharmonic Orchestra – Polonia; Orchestră Simfonică Radio – Moscova; Teatro di San Carlo – Napoli, Orchestra di Padova, Orchestra di Roma e del Lazio – Italia ş.a.

Asadar, seara de muzica de miercuri propusa pe Scena Salii Radio sau pe undele Radio Romania Cultural si Muzical va fi un regal inchinat lui Beethoven iar cei doi invitati – Sanziana Mircea si Gean Luigi Zampieri – alaturi de Orchestra de Camera Radio vor crea pentru melomanii auditori un moment unic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri