Caută
Close this search box.

Proiectul ”Regina Maria, Ambasador Irezistibil al României Mari” a fost deschis la Casa Sfatului din Braşov

Regina Maria

Un proiect dedicat Reginei Maria a fost deschis la Casa Sfatului din Braşov. Directorul adjunct al Arhivelor Naţionale ale României, Alina Pavelescu, a afirmat că la manifestarea organizată vineri, la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, i-a plăcut mult ideea Reginei Maria ca brand.

În cadrul proiectului a fost vernisată expoziţia outdoor de fotografie istorică ”Regina Maria, ambasador irezistibil al României Mari”, în Piaţa Sfatului, având ca temă activitatea externă a Reginei Maria.

Expoziţia cuprinde o selecţie de fotografii istorice din colecţiile Arhivelor Naţionale ale României, Bibliotecii Congresului SUA,Muzeul Naţional Peleş şi din colecţii private.

Directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, istoricul Nicolae Pepene, a declarat, pentru AGERPRES, că este o bucurie să înceapă şi acest an cu un proiect care aniversează un Centenar, un Centenar al Europei, şi anume 100 de ani de la deschiderea Conferinţei de Pace de la Paris.

FOTO: Asociatia Forums

”Şi anul trecut, Anul Centenar l-am început anul cu un proiect dedicat Reginei Maria a României şi, iată, avem şansa şi bucuria să începem şi anul 2019 cu un proiect dedicat Reginei Maria.

Este un proiect care aniversează şi un Centenar, un Centenar al Europei, şi anume 100 de ani de la deschiderea Conferinţei de Pace de la Paris, la care ştim că Regina Maria a fost un ambasador irezistibil pentru interesele naţionale ale românilor. Anul acesta am mutat cumva domeniul, dar eu zic că rămâne la fel de spectaculos, inedit, şi anume ne-am mutat în zona comunicării publice, în zona brandingului, pentru că sunt nişte subiecte actuale oricând, dar pentru noi Regina Maria este ceva special în acest domeniu pentru că, înaintea manualelor de comunicare şi branding, Regina Maria a ştiut să folosească comunicarea, a ştiut să folosească imaginea şi nu doar pentru a-şi crea un brand special, spectaculos, care a făcut-o cunoscută pe toate meridianele lumii, ci şi pentru a susţine interesele României şi, aşa după cum a scris presa franceză după vizita ei la Paris, pentru a pune România pe hartă.

Regina Maria poate fi valorificată ca model pentru ceea ce înseamnă politicienii de azi, pentru ceea ce înseamnă persoanele importante din societate.

Cu toţii avem de învăţat de la Regina Maria, cuvântul irezistibil nu se referă doar la frumuseţea ei, se referă la spontaneitatea ei, la inteligenţa ei, la educaţia ei deosebită şi lucrul acesta sper să fie foarte bine punctat şi în acest eveniment”, a afirmat istoricul Nicolae Pepene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri