PSD îi răspunde președintelui Iohannis, acuzându-l de trafic de influență, pentru că refuză revocarea procurorului general, și de încălcarea Constituției, pentru refuzul numirii miniștrilor

PSD a reacționat printr-un comunicat de presă la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe cei doi miniștri propuși la Dezvoltare Regională (Olguța Vasilescu) și Transporturi (Mircea Drăghici), precum și la anunțul că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr.

Social-democrații îl acuză pe șeful statului de trafic de influență și de încălcarea Constituției.

”Partidul Social Democrat condamnă public acțiunile repetate ale președintelui Iohannis prin care încearcă blocarea activității Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârșit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare. Al doilea refuz al președintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcția de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investițiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor României: infrastructura de transport și dezvoltarea locală. În această chestiune președintele Iohannis a încălcat în mod deliberat, în mai multe rânduri, Constituția României și deciziile Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

Partidul condus de Liviu Dragnea îl mai acuză pe președintele Iohannis că ”a intrat într-o într-o complicitate de natură penală cu procurorul general al României, Augustin Lazăr”, care a fost propus spre revocare de ministrul Justiției.

”Prin refuzul de a emite decretul de revocare a acestuia, președintele comite un act de trafic de influență asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se află în cercetare un dosar penal privind dobândirea prin fals și uz de fals a unor proprietăți de către familia prezidențială. Această protecție neconstituțională pe care Klaus Iohannis și șeful PÎCCJ și-o acordă reciproc, nu poate fi privită în afara contextului în care soția președintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la PÎCCj într-un dosar penal – situându-se deasupra legii și în disprețul obligațiilor legale pe care le are orice alt cetățean al României”, se mai precizează în comunicat.

Social-democrații mai susțin că vor face uz ”de toate mijloacele legale și constituționale pe care le au la dispoziție” pentru apărarea ordinii constituționale și a statului de drept, menționând că vor asigura totodată ”minima stabilitate politică necesară în perioada în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene”.

109 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 4 =