Caută
Close this search box.

Puterea de la Damasc denunţă o agresiune turcă

puterea de la damasc

Autorităţile siriene au denunţat marţi ca o agresiune declaraţiile preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care a spus că ţara sa este pregătită să stabilească „o zonă de securitate” în Siria, ţară în război, la graniţa cu Turcia, relatează AFP.

Declaraţiile iresponsabile ale preşedintelui Erdogan „arată încă o dată că regimul său discută numai cu limbajul ocupaţiei şi agresiunii”, a transmis agenţia oficială Sana, citând o sursă din cadrul Ministerului de Externe.

Problema zonei de securitate care va fi stabilită între frontiera turcă şi poziţiile unei miliţii kurde sprijinite de Washington, dar considerată inamic de Ankara, a fost abordată în cursul unei discuţii telefonice între preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi omologul său american, Donald Trump.

„Siria afirmă că tentativa de a aduce atingere unităţii sale este considerată ca o agresiune clară şi o ocupaţie a teritoriului său”, a adăugat sursa, acuzând Turcia că susţine terorismul.

„Suntem hotărâţi să ne apărăm prin toate mijloacele poporul şi teritoriul împotriva oricărei forme de ocupaţie sau agresiune, inclusiv ocupaţia turcă”, a subliniat sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri