Caută
Close this search box.

Reacția Comisiei Europene la Ordonanța revizuirii sentințelor: Este obligatoriu ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupției

comisia europeană

Comisia Europeană spune ca „urmărește îndeaproape” discuțiile din România privind o ordonanță de urgență privind căile extraordinare de atac pe sentințe penale și avertizează că „este esențial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta anticorupție, să asigure o justiție independentă și să evite orice pași înapoi”.

„Comisia urmărește îndeaproape discuția din România cu privire la o eventuală ordonanță de urgență privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curții Constituționale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV). Amintim că președintele Juncker s-a exprimat clar privind problema unei posibile ordonanțe de urgență privind amnistia, în timpul recentei sale vizite la București”, a transmis marți Comisia Europeană.
Punctul de vedere al Comisiei a fost transmis de purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas.
Comisia avertizează din nou că „este esențial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupției, să asigure o justiție independentă și să evite orice pași înapoi”.

Guvernul va da „în cel mai scurt timp posibil” o Ordonanță de Urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite să poată face recurs în anulare, a anunțat, duminică seară, la România TV, ministrul Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri