Caută
Close this search box.

Reacția PSD la scrisorile lui Klaus Iohannis: „Este un refuz de formă”

PSD

Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici „îndeplinesc condițiile legale” pentru a fi numiți miniștri, a declarat, la Digi24, Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților. Replica sa a venit după ce șeful statului și-a motivat refuzul de a-i numi în Guvern pe cei doi și pe Ilan Laufer. „Este un refuz de formă, pe care președintele a înțeles să îl motiveze”, a insistat Iordache. 

Legea e foarte clară. Discutăm de Legea 90, cât și de Constituție. Cei doi colegi ai mei îndeplinesc condițiile cerute de lege. Este vorba de articolul 3 din Legea 90 privind organizarea și funcționarea Guvernului și de Art. 105 din Constituție care vizează incompatibilitățile. Dacă la primul refuz putem discuta de chestiuni de oportunitate, în urma deciziei CCR, președintele discută numai de legalitate. Și unul, și altul dintre colegii mei îndeplinesc condițiile cerute de lege, acelea care vizează cetățenia, domiciliul, cât și dosarul penal. Acest refuz este un refuz de formă, pe care președintele a înțeles să îl motiveze”, a spus Iordache.

Haideți să vedem și poziția Guvernului, cum răspunde doamna prim-ministru la acest demers al președintelui!”, a adăugat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis joi premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care arată motivele pentru care au fost respinse propunerile de numire în funcțiile de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale şi administrației publice și de ministru al Transporturilor. Dăncilă îi propusese pentru aceste funcții pe Ilan Laufer și Olguța Vasilescu, iar apoi, după ce președintele i-a respins, pe Mircea Drăghici și din nou pe Olguța Vasilescu, pentru alt portofoliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri