Caută
Close this search box.

Reacție imediată și dură împotriva lui Kovesi: ”Plângerea este vădit inadmisibilă”

Așa cum am anunțat, Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a acestui an. În plângere se arată că au fost atacate drepturile omului.  Avocatul Radu Chiriţă, specializat în procedurile CEDO, afirmă că, din informaţiile lansate în spaţiul public despre acţiunea lui Kovesi, aceasta este inadmisibilă.

„Din punctul meu de vedere, plângerea este vădit inadmisibilă, dacă obiectul ei este cel din comunicatul de presă. Art. 6 din Convenție, care consacră dreptul la un proces echitabil, nu este aplicabil în ipoteza litigiilor din fața CCR, având ca obiect conflicte juridice de natură constituțională. Art. 6 se aplică doar pentru litigii având ca obiect contestații cu privire la drepturi și obligații cu caracter civil, iar litigiul de la CCR nu intră în categoria aceasta. Dacă nu a invocat și altceva, plângerea se va respinge ca inadmisibilă”, a declarat Radu Chiriţă pentru STIRIPESURSE.RO.

Avocatul Radu Chiriță este doctor în drept din anul 2007, cu teza „Dreptul la un proces echitabil”, fiind autorul a peste 20 de cărți și 50 de articole de specialitate pe tema drepturilor omului și care vizează în principal Convenția Europeană a Drepturilor Omului şi jurisprudenţa CEDO. Conferenţiar universitar şi membru al Baroului Cluj, Radu Chiriţă are o bogată experienţă de avocat în domeniul dreptului penal şi al procedurilor în faţa CEDO. Radu Chiriţă a fost unul dintre experţii independenţi care au stabilit că Laura Codruţa Kovesi a plagiat 4 la sută din lucrarea sa de doctorat şi au recomandat menţinerea titlului de doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri