Caută
Close this search box.

Regele Malaeziei a abdicat

Regele Malaeziei a abdicat, au declarat duminică oficiali regali, încheind săptămâni de speculații despre viitorul acestuia, după ce a luat un concediu, iar printre zvonuri circulă și știrea că s-a căsătorit cu o fostă regină a frumuseții din Rusia, informează AFP.

Decizia sultanului marchează prima dată când un rege a abdicat în țara cu majoritate musulmană, de la dobândirea independenței față de Marea Britanie în 1957. „Palatul Național informează că maiestatea sa a demisionat din calitatea de al cincisprezecelea rege din 6 ianuarie”, a afirmat o declarație a palatului. Nu s-a indicat nici un motiv pentru mișcarea regelui de 49 de ani. Dar a existat un semn de întrebare asupra domniei regelui, care a urcat pe tron ​​în decembrie 2016, din moment ce a luat un concediu pentru tratament medical în noiembrie. Rapoartele au circulat on-line că s-a căsătorit cu fosta Miss Moscova în Rusia – deși oficialii regali din Malaezia nu au comentat până acum zvonurile.

Speculațiile s-au intensificat în legătură cu viitorul său în această săptămână, când regele țării islamice a avut o întâlnire specială.

Malaezia este o monarhie constituțională, cu un aranjament unic în care tronul își schimbă conducătorul la fiecare cinci ani între suveranii celor nouă state malaeziene conduse de redevența islamică veche de secole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri