Caută
Close this search box.

Regele Thailandei va fi încoronat oficial în cadrul unor ceremonii complexe pe 4-6 mai

Regele Thailandei va fi oficial încoronat în cadrul unor ceremonii complexe între 4 și 6 mai ca un ultim conducător al monarhiei seculate, a declarat marți palatul regal citat de Reuters.

Regele Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, și-a preluat atribuțiile la scurt timp după ce tatăl său a decedat în 2016, după o domnie de 70 de ani. „Maiestatea sa consideră că este potrivit să țină ceremonia de încoronare conform tradiției regale pentru bunăstarea națiunii și al regatului, de care să se bucure poporul plin de speranță”, s-a spus într-o declarație a palatului. În timpul încoronării de trei zile, regele va fi oficial încoronat pe 4 mai, iar pe 5 mai va avea loc o procesiune de celebrare. Regele se va întâlni cu demnitarii publici și străini pe 6 mai, a spus palatul.

Vajiralongkorn, cunoscut și sub numele de regele Rama al X-lea, a devenit monarhul constituțional al Thailandei în urmă cu doi ani, după moartea tatălui său venerat, regele Bhumibol Adulyadej, pe 13 octombrie 2016. Încoronarea sa oficială a fost amânată după o perioadă de doliu de un an pentru Bhumibol, care a fost incinerat în octombrie 2017 într-o înmormântare regală în Bangkok.

Regele Bhumibol a fost venerat de thailandezi în decursul celor șapte decenii pe tron, iar relația profundă dintre monarhie și armată a ajutat la o tranziție liniștită a regalității după moartea sa. De atunci, Vajiralongkorn a supravegheat schimbările profunde ale afacerilor regale, inclusiv gestionarea finanțelor palatului, care au fost administrate anterior de guvern.

Thailanda a fost o monarhie constituțională din 1932, dar regele rămâne suprem considerat protector spiritual al poporului și al culturii sale.

Regaturl urmează să organizeze alegeri pe 24 februarie, iar actualul calendar al alegerilor înseamnă că încoronarea va avea loc probabil înainte de formarea unui nou guvern. Alegerile sunt menite să restabilească democrația după o lovitură de stat militară din 2014 care a înlăturat un prim-ministru ales, deși schimbările aduse în constituție în timp au asigurat că armata va păstra foarte mult control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri