Caută
Close this search box.

Reprezentant al comunităţii maghiare din România: ”Iohannis nu e un câştig pentru România, din păcate!”,

iohannis

”Ungurii din România sunt dezamăgiţi de prestaţia lui Iohannis în funcţia de preşedinte”, a declarat pentru PSNews, unul dintre membrii marcanţi din interiorul comunităţii maghiare din România. De asemenea, şi liderului UDMR, Kelemen Hunor, i se reproşează lipsa unei prezenţe mai marcante a Uniunii în viaţa politică românească şi în politica europeană.

Unul dintre foştii lideri ai maghiarimii române spune că, faţă de aşteptările pe care le-au avut din partea unui preşedinte provenit din minoritatea germană din România, rezultatele sunt dezamăgitoare: “Din păcate, neamţul de care vorbiţi dumneavoastră nu a adus rigurozitatea nemţească în politica dâmboviţeană, el devenind la rândul lui dâmboviţean! Maghiarii din România nu sunt mulţumiţi de prestaţia preşedintelului Iohannis. Eu am făcut campanie împotriva lui Iohannis, însă peste 80 la sută din votanţii unguri l-au votat pe el dar şi-au dat seama mult prea târziu că Iohannis nu e ceea ce îşi închipuiau ei . Ei l-au votat cu speranţa, logică, că fiind un minoritar va înţelege şi va respecta problema, politica minoritară şi o va aplica. Dar în loc să facă acest lucru, din păcate a atacat tot ce se putea ataca, toată legislaţia pentru a obţine puţin mai multe drepturi pentru minorităţile naţionale, pe toate le-a atacat la Curtea Constituţională, dacă le-ar fi trimis pentru o  nouă dezbatere, era altceva. Deci, nu a acceptat nimic. El încearcă să fie „un român bun” pentru a încerca să câştige alegerile viitoare. Un român „verde” vrea să fie el! Nu e un câştig pentru România Iohannis, şi asta nu v-o spun ca ungur, şi-mi pare rău!”  a declarat acesta.

Pe de altă parte, maghiarii din România reproşează câteva probleme şi liderilor Uniunii. „UDMR a cam dispărut de pe paleta politică din România. Îi vezi foarte rar, ca obiective, ca propuneri legislative, ca dezbateri politice. Uniunea nu mai are acea siguranţă de sine pe care a avut-o, acea prezenţă în politica românească şi în politica europeană pe care am avut-o acum zece ani, spre exemplu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri