Caută
Close this search box.

Rezultat important pentru patinajul artistic românesc: Julia Sauter, în finala Campionatului European de la Minsk

Au început Europenele de patinaj artistic 2019. Patinatoarea Julia Sauter a obţinut un rezultat important pentru patinajul artistic românesc.

Rusoaica Alina Zaghitova, campioană olimpică anul trecut la PyeongChang, este pe primul loc după programul scurt din cadrul Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Minsk, capitala Belarusului, cu 75,00 de puncte, în timp ce românca Julia Sauter s-a clasat pe 14 şi s-a calificat pentru programul liber.

Alina Zaghitova a fost urmată în clasament de compatrioata sa, Sofia Samodurova, cu 72,88 puncte, pe locul 3 fiind, la distanţă considerabilă, elveţianca Alexia Paganini (65,64 puncte). Sauter a ocupat locul 14, cu 54,29 puncte, şi s-a calificat în premieră pentru programul scurt, potrivit Agerpres.

În absenţa altei rusoaice, Evghenia Medvedeva, campioană mondială în 2016 şi 2017 şi medaliată cu argint la JO 2018, ce nu a fost reţinută pentru Europene, Zaghitova (16 ani) este mare favorită pentru a-şi păstra titlul continental obţinut anul trecut, la Moscova.

FOTO: Mediafax

Programul liber este programat să se desfăşoare vineri după-amiază, când vor evolua primele 24 de sportive clasate din cele 36 care au evoluat în programul scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri