Caută
Close this search box.

Românii de la Pegas sunt prezenți la CES 2019 – Las Vegas!

Startup-ul care a reinventat brandul românesc Pegas a prezentat la CES Las Vegas, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, un nou proiect – o bicicletă inteligentă, de antrenament. Proiectul ar urma să fie lansat curând pe o platformă de crowdfunding.

Proiectul se numeşte Xmera şi vine cu o bicicletă inteligentă care a fost prezentată ca fiind un produs “între bicicletă, motocicletă şi aparat de antrenament”. Iar, potrivit site-ului proiectului, acesta ar urma să fie lansat curând pe o plaformă de crowdfundg.

Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas, proiect care a reinventat renumitul brand românesc de biciclete, a prezentat noul proiect la CES Las Vegas. Reprezentanţii Xmera au declarat că, acest nou proiect este realizat în baza unui parteneriat dintre Pegas şi o echipă de inovaţie din România şi Statele Unite, cu experienţă în finanţare pe retele de crowdfounding.

Startup-ul Atelierele Pegas a fost lansat pe piaţă în 2011 de Andrei. În urmă cu trei ani, distribuitorul electro- IT, Network One Distribution (NOD), controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni (51,67%). Andrei Botescu mai este fondatorul Ape Rider, aplicație de bike sharing.

Site-ul proiectului Xmera descrie produsul ca fiind un vehicul hibrid, care poate fi folosit şi ca bicicletă clasică, dar şi electrică, cu o baterie cu autonomie mare, cu senzori care te ajută să monitorizezi mişcarea prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefon, dar şi care să te ajute să găsești bicicletă în caz de furt şi un sistem de SMS de urgenţă în caz de accident.

„Bicicleta este un hibrid, asistată de senzori biometrici, foloseşte o tehnologie care modulează asistenţa motorului electric al bicicletei în scopul menţinerii unei rate BPM constante, facilitând astfel utilizatorului o experienţă şi un training cardio, asemănător celor folosite în sala de sport. Bicicleta este asistată de o aplicaţie ce poate prelua datele biometrice atât de la senzorul aflat pe ghidon cât şi de la o braţara sau un smartwatch.
Mai mult, proiectul implică integrarea unui senzor suplimentar care înregistrează variaţia undelor cerebrale cu ajutorul unei căşti de bicicletă şi poate folosi informaţia pentru a schimba gradul de intensitate al asistării electrice a motorului în mod voluntar fără a fi nevoie de o acţiune mecanică.
Proiectul este în faza de prototip şi va încerca în următoarea perioadă să strângă finanţare  de pe pieţele din USA şi Europa cu precădere prin crowdfunding”, a declarat Andrei Botescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri