Caută
Close this search box.

Rusia anunță că a lansat proceduri administrative împotriva Facebook și Twitter

Roskomnadzor

Roskomnadzor, Serviciul federal pentru controlul în domeniul comunicaţiilor, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor în masă din Rusia, a anunţat că a lansat proceduri administrative împotriva reţelelor sociale americane Twitter şi Facebook, acuzându-le că nu se pliază legislaţiei ruse, informează AFP.

„Roskomnadzor lansează astăzi proceduri administrative împotriva celor două grupuri”, Twitter şi Facebook, a declarat pentru agenţiile de presă ruse directorul Roskomnadzor, Aleksandr Jarov.

Roskomnadzor subliniază că le-a cerut acestor companii să se conformeze prevederilor legislaţiei ruse, potrivit cărora datele utilizatorilor ruşi trebuie să fie stocate pe teritoriul naţional.

„Companiile care gestionează reţelele sociale Facebook şi Twitter au furnizat răspunsuri formale la cererile noastre de a confirma localizarea datelor personale ale utilizatorilor ruşi în Rusia”, a spus Jarov.

Aceste răspunsuri „nu conţin detalii cu privire la punerea în aplicare efectivă, actuală sau viitoare, a legislaţiei ruse”, a adăugat el.

„Sperăm să-i aducem la responsabilitate administrativă. În alţi termeni, va fi impusă o amendă”, a precizat la rândul său purtătorul de cuvânt al Roskomnadzor, Vadim Ampelonski, la postul public de televiziune Rossiya 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri