Caută
Close this search box.

S-au terminat banii. Trezoreria are bani de salarii şi pensii numai pentru trei luni

gabriel biriş

Enormitatea debitată de ministrul Eugen Orlando Teodorovici, cum că nu are nevoie de împrumuturi, pentru că ia bani din rezerva Trezoreriei (care ar ajunge pentru şase luni), este o imensă iresponsabilitate.

Nu spui în public faptul că stai pe un dezastru financiar, nu faci decât să agravezi criza. Care criză, spune analistul Gabriel Biriş, fost ministru de Finanţe în Guvernul Cioloş, e „pe vine”.

„Statul are nevoie de bani ca să plătească pensii, salarii, să finanţeze deficitul,pentru că nu colectează cât cheltuieşte. Mai sunt şi rostogoliri de credite. Pe termen scurt, ei aşa fac, pentru că nu au bani să le dea înapoi. Ei au nevoie de bani suplimentari”, declară Biriş.

După ce planul de a se împrumuta la bănci a eşuat, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a spus că a dat dispoziţie să nu se mai împrumute în piaţă şi să se apeleze la rezerva din Trezorerie, unde ar exista bani suficienţi pentru şase luni.

Dar potrivit lui Biriş, aceşti bani sunt destinaţi pentru finanţarea ţării în cazuri excepţionale, iar prin declaraţiile de repetent ale lui Teodorovici a fost generată deja o criză economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri