Caută
Close this search box.

Sala Tronului din Palatul Regal va suporta noi festinuri guvernamentale

sala tronului

Începând de azi, nu mai puțin de șase dineuri cu oficiali europeni, care vin la București, pe perioada președinției Consiliului UE, sunt programate într-un loc istoric, recunoscut de statul român.

Dacă adăugăm și precedentele mese oficiale organizate de guvernanți, se poate spune că istorica Sală a Tronului este pe cale să-și schimbe destinația, transmite Radio Europa Liberă.

Reuniunea COSAC, a președinților Conferinței Organizațiilor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene, are loc la București, pe parcursul a două zile.

Programul reuniunii include un dineu care se desfășoară în Sala Tronului de la actualul Muzeu de Artă al României, fostul Palat Regal. Încă alte cinci mese festive sunt programate în acest spațiu, până în vară.

Programul îi prezintă ca amfitrioni ai cinei de gală din Sala Tronului, care va dura trei ore, pe senatoarea PSD Gabriela Crețu, președintă a Comisiei pentru afaceri europene, și pe omologul său de la Camera Deputaților, colegul său de la PSD, Angel Tîlvăr.

Iulia Scântei, senator PNL și membru în comisia citată, va boicota dineul, în semn de protest față de pervertirea acestui simbol național. Se pare că și colegii săi liberali vor urma același demers.

Scântei i-a adresat o scrisoare președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care afirmă – „În 30 decembrie 1947, vechii comuniști l-au alungat pe Rege și au confiscat România după bunul plac, scufundând-o în izolare și teroare. În anul 2019, noii comuniști, vor să ne confiște istoria și memoria și, din păcate, și viitorul, și să profaneze adevăratele simboluri naționale, cu megalomania lor de politicieni însetați de putere.” Iulia Scântei solicită ca astfel de evenimente să fie găzduite în alte spații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri