Caută
Close this search box.

Samsung Electronics prezintă o scădere cu aproape 30% a profitului operațional în trimestrul patru

Samsung Electronics marchează prima scădere a profitului trimestrial în doi ani și a pictat o perspectivă sumbră datorită concurenței crescânde de la producătorii chinezi de smartphone-uri și scăderea prețurilor cipurilor, relatează AFP.

Avertismentul șoc a adăugat îngrijorări cu privire la sectorul tehnologic mai larg, după ce Apple a cutremurat piețele mondiale săptămâna trecută, prin reducerea previziunilor sale privind veniturile, învinuind pentru vânzările slabe China și citând războiul comercial.

Samsung – producătorul mondial de telefoane inteligente și cipuri de memorie – a înregistrat profituri în ultimii ani, în ciuda unei serii de dezavantaje, inclusiv o rechemare umilitoare și închisoarea șefului de facto. Dar profitul operațional în perioada octombrie-decembrie era de așteptat să fie de aproximativ de 10,8 trilioane de woni (9,8 miliarde dolari), în scădere cu 28,7% față de anul precedent, a afirmat Samsung într-o estimare a câștigurilor salariale. Cifra a fost sub consensul de piață de aproximativ 13,5 trilioane de woni, potrivit cercetătorului de piață FnGuide.

Vânzările au scăzut cu peste 10%, până la 59 de miliarde de woni în această perioadă, a spus Samsung. Compania a citat „cererea neclară în afacerea de cipuri de memorie și intensificarea concurenței în afacerea cu smartphone-uri” pentru perspectiva deznădăjduită. „Veniturile din cipurile de memorie au scăzut semnificativ … datorită unei cereri mai slabe decât se aștepta pe fondul ajustării stocurilor la clienții centrului de date”, ceea ce a dus la o scădere a prețurilor cipurilor „mai mare decât cea așteptată”. „Ne așteptăm ca veniturile să rămână slabe în primul trimestru din 2019, din cauza condițiilor dificile pentru afacerea cipurilor de memorie, dar să se consolideze în a doua jumătate a anului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri