Caută
Close this search box.

Scandal pe dosarul Olguţei Vasilescu, propunerea transmisă de premierul Dăncilă pentru Ministerul Dezvoltării

Continuă scandalul dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dăncilă pe tema numirilor la Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Transporturilor. Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru a patra oară o propunerile pentru cele două ministere. De această dată premierul a trimis şi mai multe documente care îi vizează pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici, precum CV-uri, copii de buletin şi o declaraţia pe propria răspundere că nu sunt incompatibili. 

În cazul lui Mircea Drăghici premierul Dăncilă a trimis şi o adeverinţă de la CNSAS prin car să demonstreze faptul că acesta nu a colaborat cu Securitatea.

Acest document lipseşte însă din dosarul Liei Olguţa Vasilescu.

„În cazul Olguței Vasilescu nu există adeverință de la CNSAS la dosar, la Klaus Iohannis. Hai să lămurim lucrurile. CNSAS nu stabilește cine a fost colaborator și cine nu a fost colaborator al securității ca politie politică. CNSAS face niște verificări și în cazul în care are dubii sesizează instanța de judecată, numai instanța de judecată este cea care poate să stabilească dacă o persoană a fost colaborator al securității ca poliție politică. Din această cauză CNSAS nu poate să elibereze astăzi nici unei persoane, nici mie nici dvs., o adeverință din care să rezulte că nu a fost colaborator, nu ea stabilește calitatea de colaborator. Există posibilitatea pentru astfel de situații de a da o declarație pe propria răspundere, declarație care este sub sancțiunea legii penale în cazul în care este neadevărat că nu ai colaborat cu Securitatea ca poliție politică, lucru care s-a și întâmplat”, a declarat secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, la România TV.

Nu este exclus ca şeful statului să se lege din nou de lipsa acestui document şi să refuze numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.

În acest context, Toni Greblă anunță că vor merge din nou la Curtea Constituțională pentru un nou conflict între Guvern și Președenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri