Caută
Close this search box.

Scandalul apei potabile ia amploare: Gabriela Firea a sesizat CSAT și SRI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a trimis o solicitare CSAT și SRI în cazul apei cu clor, din cauza controverselor dintre instituții pe această temă.

„Am primit informaţia ieri (miercuri – n.r.), în jurul prânzului, am discutat imediat cu colegii de la Direcţia de Utilităţi, care monitorizează derularea contractului cu operatorul de apă şi canalizare, Apa Nova, ce se află sub contract cu Primăria Capitalei de câţiva ani, printr-un serviciu delegat de un fost Consiliu General. Am primit asigurări şi am citit şi comunicatul de presă că nu e un pericol pentru populaţie şi că apa e potabilă, sub sancţiunile care sunt prevăzute în contract şi cred că nimeni nu riscă să comunice informaţii eronate Primăriei Capitalei, beneficiar al acestui contract şi bucureştenilor”, a precizat Gabriela Firea.

În același context, Gabriela Firea a declarat că a dat o dispoziţie ca reprezentanţii Corpului de Control al primarului general să verifice situaţia de la Apa Nova.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă în continuare prudenţă în folosirea apei de la robinet, în special în sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, punctând că apa, prin fierbere, măreşte concentraţia de clor, iar gustul se simte mult mai pregnant.

Pe de altă parte, Apa Nova susține că nu sunt probleme referitoare la calitatea apei. ”Nu știm pe ce se bazează declarația Ministerului Sănătății. Apa din București este bună de folosit și nu există niciun pericol pentru sănătatea populației”, a declarat, joi, Mihai Săvin, director general adjunct Apa Nova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri