Caută
Close this search box.

Se adâncește scandalul numirii Mihaelei Triculescu la șefia ANAF: legătura ”amoroasă” cu Darius Vâlcov

Ies la iveală noi detalii legate de Mihaela Triculescu, cea care a fost numită la conducerea ANAF în locul lui Ionuţ Mişa.

Astfel, se pare că una dintre numeroasele firme deţinute, Triculescu a fost asociată cu Adriana Cotel, cea care în octombrie 2018 a fost numită şefă a Agenţiei Naţionale a Medicamentului, printr-o decizie la fel de surprinzătoare şi controversată.

Cotel este, de asemenea, economistă de profesie, şi a derulat în trecut afaceri cu medicamente, în special în zona Oncologiei. Mai multe canale media au scris la vremea respectivă că Adriana Cotel este legată printr-o prietenie veche de Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului Dăncilă, cel pe care sursele din interiorul PSD îl indică şi în spatele numirii lui Triculescu la şefia ANAF.

Surse din interiorul PSD susţin că apariţia Mihaelei Triculescu l-a luat prin surprindere inclusiv pe Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a ţinut-o în anticameră în jur de două ore pentru că nu ştia cine este. „Nu ştiu cine este Triculescu. Ulterior am aflat că, înainte de Crăciun, ministrul Teodorovici a ţinut-o pe această Mihaela două ore la uşa lui. Nu reţinuse numele pe care i-l spusese Vâlcov. Duduia a intrat până la urmă şi i-a spus: «Eu trebuie să fiu la ANAF!». Mai mult nu ştiu“, a declarat unul dintre liderii PSD Dolj, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Se pare că întâlnirea dintre Triculescu şi Teodorovici ar fi avut loc imediat după ce Ministrul Finanţelor a susţinut împreună cu Darius Vâlcov o conferinţă de presă pe tema ordonanţei „taxelor pe lăcomie“. Conferinţa a avut loc înainte de Crăciun, pe data de 21 decembrie 2018, la Palatul Victoria.

Prietenia dintre Vâlcov şi Triculescu

Chiar dacă este legată profesional de Craiova, cei mai mulţi membri PSD Dolj au arătat cu degetul spre Olt când au fost întrebaţi ce ştiu despre noua şefă de la ANAF. La Slatina, Triculescu este cunoscută prin prisma Adrianei Cotel. Prietenia dintre cele două este de notorietate, aşa cum este şi legătura dintre Andrei Iordache, directorul DSP Olt, şi Darius Vâlcov.

Şi tot de notorietate este că acelaşi Andrei Iordache este un apropiat al Adrianei Cotel, cei doi petrecându-si inclusiv vacanţe împreună. De exemplu, în 2014, au fost surprinşi de o echipe de televiziune pe Aeroportul Henri Coandă (foto sus) când se pregăteau să se decoleze. „Nu este un secret că eu sunt prieten cu Adriana, dar şi cu Mihaela. Nu este un secret că ele sunt prietene bune. Le cunosc, ştiu ce s-a întâmplat, cum au ajuns în aceste funcţii, sunt fete muncitoare care vor demonstra că sunt în stare să conducă aceste instituţii. S-a dorit să se aducă oameni capabili din afara sistemului“, a declarat, pentru „Adevărul“, Andrei Iordache, directorul DSP Olt.

Sursele consultate de „Adevărul“ mai arată Darius Vâlcov a cunoscut-o pe Mihaela Triculescu prin intermediul Adrianei Cotel şi al lui Andrei Iordache şi că ulterior prietenia dintre cei doi ar fi evoluat într-o relaţie. „Vâlcov o ştie pe Mihaela de la Iordache şi Cotel. În ultimul timp, am auzit că între ei s-a legat o prietenie mai strânsă, ar fi făcut chiar şi revelionul împreuna pe la Sinaia, unde a fost şi Dragnea“, a declarat un apropiat al celor patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri