Caută
Close this search box.

Secretarul de stat american: Summit-ul Trump-Kim va avea loc undeva în Asia

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat miercuri că a trimis o echipă pentru a pregăti următorul summit dintre președintele Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, care va avea loc la sfârșitul lunii februarie, informează Reuters.

Într-un interviu acordat pentru Fox News Channel, Pompeo a declarat că nord-coreenii au convenit că cel de-al doilea summit dintre cei doi lideri va avea loc la sfârșitul lunii februarie. „O vom face undeva în Asia”, spuse el. „Am trimis o echipă acolo. Ei se îndreaptă în acest fel spre a pune bazele pentru ceea ce sper că va fi un pas suplimentar substanțial către calea nu numai pentru denuclearizarea peninsulei, ci pentru un viitor mai luminos pentru poporul nord-coreean”, a spus Pompeo.

Pompeo nu a numit locul de desfășurare a summit-ului. Vietnamul a declarat săptămâna trecută că nu a fost informat despre vreun moment sau loc de întâlnire pentru un posibil summit Trump-Kim, dar că era încrezător în capacitatea sa de a găzdui o astfel de întâlnire. Oficialii și diplomații au declarat acum două săptămâni că Vietnamul dorea să găzduiască summit-ul, iar două surse au declarat pentru Reuters că Hanoi se pregătește să-l primească pe Kim într-o vizită de stat. Singapore, unde s-au întâlnit Trump și Kim în iunie, și Bangkok au fost discutate ca alte posibilități pentru summit-ul planificat.

Summit-ul din iunie, primul dintre un președinte american și un lider nord-coreean, a făcut un angajament vag al lui Kim de a lucra în direcția denuclearizării Peninsulei Coreene, dar el nu a luat încă pași concreți în această direcție după părerea Washingtonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri