Caută
Close this search box.

Secretarul General ONU îndeamnă la dialog în Venezuela pentru a preveni „dezastrul”

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a făcut joi un apel la dialog în Venezuela pentru a evita criza politică care a scăpat sub control, după ce liderul opoziției, Juan Guaido, s-a declarat președinte interimar, informează AFP.

„Ceea ce sperăm este că dialogul poate fi posibil și că evităm o escaladare care să ducă la un tip de conflict care ar fi un dezastru pentru oamenii din Venezuela și pentru regiune”, a declarat el la Forumul Economic Mondial de la Davos .

Statele Unite, Brazilia și alte țări au aprobat, miercuri, declarația lui Guaido privind repudierea președintelui Nicolas Maduro, deoarece mai multe proteste au afectat țara strânsă din punct de vedere economic.

„Guvernele suverane au posibilitatea de a decide orice vor”, a declarat secretarul general al ONU într-o emisie Facebook live de la Davos. „Ceea ce ne îngrijorează (în privința) situației din Venezuela este suferința oamenilor din Venezuela”, a spus el.

Maduro a prezidat o criză economică accentuată care a lăsat milioane de oameni în sărăcie, deoarece țara bogată în petrol se confruntă cu o lipsă de necesități de bază, cum ar fi produsele alimentare și medicamentele. Aproximativ 2,3 milioane de persoane au părăsit țara începând cu 2015, potrivit Organizației Națiunilor Unite, în timp ce Fondul Monetar Internațional declară că inflația va atinge în acest an o rată de 10 milioane %.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri