Caută
Close this search box.

Simona Halep a pierdut locul 1 mondial. Cine ar putea deveni antrenorul româncei

Antrenor Simona Halep

Petra Kvitova-Ashleigh Barty a fost meciul la finalul căruia s-a produs detronarea Simonei Halep, după 48 de săptămâni neîntrerupte, 64 în total, în care a fost numărul 1 WTA.

De luni, Petra Kvitova poate fi noul lider mondial. Este vorba despre clasamentul în timp real, unul neoficial. Lucrurile se mai pot schimba până la finalul turneului, deoarece alte două jucătoare pot trece în faţa sportivei noastre şi chiar în faţa cehoaicei.

Naomi Osaka ar trebui să treacă de Elina Svitolina pentru a deveni ea lider, cu 5810 puncte, iar totalul la care poate ajunge este 7030.

Elina Svitolina poate urca şi ea peste Simona dacă va ajunge în finală, cu 6510 puncte, la fel şi Karolina Pliskova, care poate ajunge la 6320.

Simona Halep are în acest moment 5582 de puncte.

Cu cine s-a pregătit Simona Halep, înaintea meciului cu Serena Williams

Deşi într-un interviu pentru site-ul WTA, Simona a declarat că nu va angaja un alt antrenor cel puţin până la începutul sezonului de zgură, se pare că Simona Halep s-a răzgândit.

thierry-van-cleemput

Liderul mondial s-a pregătit pentru marele meci cu Serena cu belgianul Thierry Van Cleemput, care a pus capăt colaborării cu David Goffin, potrivit digisport.

FOTO: fanatik.ro

Antrenorul de 50 de ani a fost văzut discutând pe teren cu Simona Halep, în timp ce românca făcea ultimele pregătiri înaintea duelului cu Serena Williams.

În săptămâna 11-16 februarie, Simona va juca la Doha, iar între 17 şi 23 februarie Halep va fi prezentă la Dubai Tennis Championships.

Câţi bani câştigă Thierry Van Cleemput

Din punct de vedere financiar, aducerea belgianului ar fi un mare plus.

Din colaborarea cu Goffin, Van Cleemput nu avea o sumă fixă pe care să o câştige anual. Alături de belgian din 2014, tehnicianul apelase la o negociere clasică în circuitul masculin: câştiga un procent între 10 şi 15% din câştigurile lui Goffin.

Pare destul de puţin, dar jucătorul belgian a mai colaborat şi cu Thomas Johansson, care a fost, în mai multe perioade, „consultant coach”. În consecinţă, nu îşi permitea să aloce un buget uriaş pentru antrenori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri