Caută
Close this search box.

Simona Halep debutează la Sydney ! Traseu infernal spre finală

Simona Halep

Când joacă Simona Halep în turul 2 la Sydney, primul turneu pentru liderul mondial în 2019? Prin tragere la sorți s-a stabilit un traseu foarte complicat pentru liderul mondial spre finala competiției de categorie Premier. Organizatorii au oferit bye în prima rundă pentru primele două favorite ale întrecerii, adică Simona Halep și Angelique Kerber. Dar Simo va avea parte de un duel de foc în turul 2.

Românca o va avea de înfruntat pe învingătoarea din meciul Jelena Ostapenko – Ashleigh Barty. Învinsă recent de Monica Niculescu, la Shenzhen, letona este o jucătoare complet ieșită din formă. Totuși, o posibilă reeditare a finalei de la Roland Garros din 2017, pierdută dramatic de Halep, ar avea toate ingredientele pentru un adevărat spectacol. Totuși, Barty pornește ca favorită pentru accederea în turul 2.

Contra lui Barty, Simona Halep are amintiri plăcute. A întâlnit-o de două ori pe jucătoarea din Australia și s-a impus de fiecare dată în minimum de seturi. Ambele dueluri au avut loc în vara anului trecut, la Cincinnati și la Montreal. Doar că Halep era în mare formă în acea perioadă, ceea ce nu se mai poate spune și acum. Românca vine după o pauză lungă, provocată de problemele la spate, în vreme ce Barty, cu evoluții bune la Cupa Hopman, pare mult mai bine pregătită.

Dacă trece de turul 2, în sferturile de finală, Simona Halep ar putea da peste Karolina Pliskova sau Lesia Tsurenko. Pe jumătatea de tablou a româncei se află și Sloane Stephens, Kiki Bertens, Garbine Muguruza și Carla Suarez Navarro, toate posibile adversare în semifinale. Angelique Kerber și Petra Kvitova sunt numele de top de pe cealaltă jumătate de tablou.

Simona Halep va juca primul meci din 2019, turul 2 la Sydney International, fie luni, 7 ianuarie, în sesiunea de seară, fie în cursul zilei de 8 ianuarie, așa cum au stabilit organizatorii, conform programului provizoriu. Pentru ora României, duelul cu Ostapenko sau Barty ar urma să aibă loc fie luni până în prânz, fie pe parcursul nopții spre marți, sau marți dimineață până în prânz. Mai departe, joi sunt programate meciurile din sferturile de finală, vineri ar fi semifinalele, iar ultimul act este programat pentru sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri