Caută
Close this search box.

Simona Halep, meci epopeic, pentru istoria tenisului, cu Serena Williams

La începutul meciului, previziunile sumbre ale tuturor”cunoscătorilor” din România și de aiurea păreau că au ajuns-o din urmă și că o vor ”distruge” rapid pe campioana noastă din Constanța. Deși ar fi avut arme să lupte și să o învingă pe Serena fără nicio problemă în optimile de finală de la Australian Open, liderul mondial a luptat pe viață și pe moarte pentru a se regăsi cu adevărat, așa cum o făcuse din plin în meciul cu cealaltă Williams, sora cea mare Venus!

Primul set a fost un coșmar: 6-1 pentru Serena, fără ca Simona să își facă nici măcar o dată serviciul, lucru care i se întâmplă extrem de rar și care pare rupt dintr-un film horror!

În setul secund, însă, Simona a luptat mult mai mult, a avut momente în care și-a depășit clar adversara, dar Serena părea, pur și simplu, programată pe computer pentru acest meci. Halep a condus cu 4-3, însă americanca i-a curmat speranțele de desprindere cu un as sec pe final de game, 4-4.

Și totuși… Și totuși românca își găsește spectaculos niște resurse nebănuite ăn acel moment, face 5-4, apoi forțează magnific pe serviciul uriașei sale adversare, ajunge la 40-30 … minge de set … și meciul merge într-un decisiv istoric, care părea aproape imposibil de ”atins” cu câteva minute în urmă.

Primul game din decisiv este de antologie. Se ajunge de mai multe ori la egalitate și avantaj, dar constănțeanca noastră pare decisă să o răpună pe marea ei rivală. 1-0 pentru Simona, după schimburi interminabile de mingi și meciul se transformă într-o epopee. Serena egalează imediat la 1, după un alt game de infarct, dar Simona revine la conducere, 2-1 pe serviciul ei. Se merge cap la cap, halucinant, 3-2 Simona și 15-0 pe serviciul Serenei. Apoi suntem la 40-40, e ca un vis care se transformă, în fiecare moment, dintr-o mângâiere într-un coșmar ! Simona merge în avantaj cu o minge care cade de pe fileu, românca are trei șanse de break, dar pierde dramatic game-ul, 3-3, iar Serena ajunge apoi să conducă cu 4-3, pentru prima dată în decisiv. Și 5-3. Totul părea perdut, dar Simona revine din nou, servind cu mingi noi și este 5-4, pentru Serena, care însă servește pentru meci și câțtigă.

Simona Halep – Serena Williams 1-6, 6-4, 4-6.

Păcat. Putea fi cu totul altceva.

Williamsi va avea un meci foarte greu în aferturile de finală cu Karolina Pliskova (nr. 7 mondial), din Cehia, care a zdrobit-o pe fosta câștigătoare de la Wimbledon, Garbine Muguruza, cu 6-3, 6-1.

Șanse reduse pentru păstrarea locului 1 WTA

Din păcate, șansele ca Simona să rămână pe locul 1 WTA la finele turneului sunt destul de mici.

Pentru aceasta, trebuie să sperăm că Elina Svitolina o va învinge pe Naomi Osaka în sferturile de finală, Petra Kvitova să fie eliminată de Ashleigh Barty în aceeaşi fază şi Karolina Pliskova să piardă în faţa Serenei Williams. În aceste condiţii, românca mai trebuie să aştepte o înfrângere a Elinei Svitolina în semifinale, unde ar trebui să joace cu învingătoarea dintre Karolina Pliskova şi Serena Williams.

Ce urmează pentru Simona Halep

Halep revine pe 4 februarie, însă nu în circuitul WTA, ci la FED Cup, acolo unde România va disputa un meci extrem de important în Grupa Mondială împotriva Cehiei. Întâlnim campioana en-titre și, cu siguranță, cea mai puternică echipă din lume la FED Cup.

După duelurile de la FED Cup, Simona Halep va juca la Doha, turneu ce ia startul pe 11 februarie, iar în următoarea săptămână se va deplasa la turneul de la Dubai. Halep a triumfat la Doha în 2014, după o finală cu Angelique Kerber, în timp ce la Dubai se impunea un an mai târziu grație unui succes în ultimul act cu Karolina Pliskova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri