Caută
Close this search box.

Șofer Uber a pledat vinovat pentru șase crime

Un șofer Uber, acuzat de uciderea a șase persoane într-un schib de focuri întâmplător din statul american Michigan în 2016, a pledat vinovat de crimă, tentativă de crimă și infracțiune cu arme de foc, informează BBC.

Patru persoane au fost ucise la un restaurant și alte două la un dealer auto în urma împușcăturilor din orașul Kalamazoo. Jason Dalton, în vârstă de 48 de ani, a acuzat inițial aplicația pentru că îi controla „mintea și corpul”. Dar și-a schimbat pledoaria cu puțin timp înainte ca procesul să înceapă. Nu a fost oferită nicio înțelegere lui Dalton pentru vinovăție, au declarat procurorii. Acuzațiile sale constau în șase constatări de crimă, două constatări de încercare de crimă și opt acuzații legate de infracțiunile de arme de foc. El se confruntă acum cu o sentință pe viață obligatorie fără eliberare condiționată.

Dalton, care și-a depus plângerea în timp ce jurații luau loc, a făcut-o în ciuda obiecțiilor avocatului său. El a spus judecătorului de la Judecătoria din Kalamazoo că el a luat decizia din proprie voință, adăugând că a „vrut acest lucru de ceva timp”. Dalton a raportat mai devreme poliției că a fost transformat într-o „păpușă” de aplicația Uber, care l-a dirijat să tragă la întâmplare în oameni în decurs de cinci ore în februarie 2016. Deși nici una dintre victime nu a fost client Uber, poliția a spus că Dalton a continuat să ia pasageri în timpul împușcăturilor de la Kalamazoo, un mic oraș la aproximativ 245 km vest de Detroit.

Împușcăturile au avut loc sâmbătă seara la trei locații – în afara unui restaurant Cracker Barrel, la dealerul auto Kia și la un bloc de apartamente. După ce a fost arestat în acea seară, Uber a confirmat că Dalton a fost un șofer înregistrat la firma bazată pe aplicații și a emis o declarație prin care spunea că a fost „îngrozită și înfrântă” de violență. Dalton fusese supus controalelor de fond, dar a trecut deoarece nu avea cazier judiciar, a spus Uber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri