Caută
Close this search box.

Sony își schimbă sediul european din Marea Britanie pentru a evita perturbările Brexit

Sony își va schimba sediul european din Marea Britanie în Olanda pentru a evita problemele vamale legate de Brexit, dar operațiunile din actuala companie britanică vor rămâne neschimbate, a declarat un purtător de cuvânt al companiei citat de AFP.

„Deplasăm locația înregistrării sediului nostru european în Olanda” până la sfârșitul lunii martie, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Takashi Iida pentru AFP. Relocarea vizează evitarea procedurilor vamale greoaie după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, a spus el.

Gigantul japonez de electronice la sfârșitul anului trecut a înregistrat o nouă companie în Olanda și intenționează să-și integreze sediul central european din Marea Britanie în noua companie. Această mișcare va face firma „o companie cu sediul în UE”, astfel că procedurile vamale comune ale blocului se vor aplica operațiunilor europene ale Sony după ce Marea Britanie renunță la aderare, a declarat Iida. Cu toate acestea, Sony nu va muta personalul și operațiunile companiei existente în Marea Britanie în Olanda și „singura schimbare pe care o vom face este schimbarea locației înregistrate a companiei”, a adăugat el.

Rivalul său, Panasonic, a mutat anul trecut sediul său european din Marea Britanie în Olanda în legătură cu preocupările legate de posibilele probleme fiscale legate de Brexit. Mai multe alte companii japoneze, printre care MUFG Megabank, Nomura Holdings, Daiwa Securities și Sumitomo Mitsui Financial Group, au declarat că intenționează să își transfere principalele baze UE din Londra.

Parlamentul britanic a respins săptămâna trecută acordul de retragere al primului ministru Theresa May, lăsând Marea Britanie pe cale să părăsească UE pe 29 martie, fără a avea niciun acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri