Caută
Close this search box.

Statele Unite au emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii americani care merg în China

statele unite

Departamentul de Stat din Statele Unite a emis o avertizare de călătorie prin care le sugerează cetăţenilor americani să fie precauţi dacă se află în China, în contextul în care mai mulţi cetăţeni americani şi canadieni au fost reţinuţi de autorităţile chineze, relatează BBC.

Documentul avertizează cetăţenii americani cu privire la faptul că pot fi împiedicaţi fără motiv să părăsească ţara.

Avertizarea de călătorie a fost emisă la puţin timp după ce doi cetăţeni canadieni, Michael Kovrig şi Michael Spavor, au fost reţinuţi în China, fiind acuzaţi că au pus în pericol siguranţa naţională. Arestul celor doi a fost asociat cu deteriorarea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

Kovrig şi Spavor au fost reţinuţi în luna decembrie. Procurorul general al Chinei a transmis joi că cei doi inculpaţi „au încălcat fără îndoială legea”.

De asemenea, trei cetăţeni ai Statelor Unite au fost acuzaţi de „infracţiuni economice” pe teritoriul Chinei şi au primit o interdicţie de a părăsi China în luna noiembrie.

Alte trei persoane, copiii şi soţia unui om de afaceri american investigat în China, sunt reţinuţi în China din luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri