Caută
Close this search box.

SUA ordonă unor diplomați să părăsească Venezuela

Departamentul de Stat al SUA a ordonat joi unor muncitori guvernamentali ai SUA să părăsească Venezuela și a spus că cetățenii Statelor Unite ar trebui să ia în considerare plecarea din țară, la o zi după ce Washingtonul a recunoscut un politician de opoziție ca președinte al Venezuelei, informează Reuters.

„Luăm această acțiune pe baza evaluării actuale a situației de securitate din Venezuela. Nu avem intenția de a închide ambasada”, a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat într-o declarație.

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a întrerupt relațiile diplomatice cu Washingtonul și a oferit personalului ambasadei SUA trei zile pentru a părăsi țara după ce președintele Donald Trump l-a recunoscut, miercuri, pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca președinte.

Într-o avertizare de securitate, ambasada americană din Caracas a declarat că angajații guvernului american, care nu au fost în situații de urgență, au primit indicații să părăsească Venezuela, iar cetățenii americani ar trebui să ia în „considere cu tărie” plecarea în timp ce zborurile comerciale sunt încă disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri