Caută
Close this search box.

`Suflet de roman – recital de muzica si poezie romaneasca

Dupa ce in anul 2018 s-a speculat „suta de ani de Romanie” in cele mai variate si disgratioase  feluri (din pacate!), ne bucura participarea unor artisti de mare valoare ca Maia Morgenstern, Magda Catone, Darius Daradici si Tomi Cristin care propun duminica seara, 13 Ianuarie 2018, ora 19,00, in Sala Mica a Ateneului Roman un recital de poezii al marelui Eminescu. Aceasta sarbatorire nu este  numai pentru  limba romana ci si esenta noastra ca natie de acum 100 de ani incoace!

Ziua de 15 Ianuarie 2019 inseamna 169 de ani de la nasterea poetului care redat puterea si minunatia limbii romane prin creatiile sale literare – Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 Iunie 1889). Tot ziua de 15 Ianuarie 2019 inseamna 9 ani de cand Cultura Nationala este sarbatorita si aceasta zi  este un moment de mandrie a romanismului si a sufletului nostru ca natie prin cuvant si traire.

Seara va fi incantata de soprana Alda Macri, mezzosoprana Alexandrina Vizitiu si  tenorul Ionel Orheian, acompaniati de pianistul Ieronim Buga cu un program de miniaturi vocale inspirate de creatii romanesti.  Influenta folclorica si textul in limba noastra declanseaza in fiecare ascultator  fiorul placerii auditiei a unor piese mai mult sau mai putin cunoscute ca: Floricica de pe apa, Baga, Doamne, luna-n nori, Doina stancutei, Mandra ce mi-i draga mie de Tiberiu Brediceanu, Stele-n cer , Si daca ramuri bat in geam de Nicolae Bretan, Ochii-albastru-s dragalasi de Eduard Caudella, Mandrulita de la munte de George Stephanescu, Cantec de zori de Dan Mizrahy.

Onor limbii noastre romanesti, sa o pretuim si sa o valorificam si cu aceasta ocazie aniversara sa constientizam comoara ce avem!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri