Caută
Close this search box.

Tănase, declarație-șoc: ”Dragnea e cel mai slab candidat cu care se poate confrunta Klaus Iohannis”

Dacă – așa cum se aude – Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu insistă să candideze amândoi la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis ar putea câștiga din turul I, crede istoricul și analistul politic Stelian Tănase.

Stelian Tănase a vorbit la Realitatea TV despre scenariile posibile pentru alegerile prezidențiale de anul acesta și despre șansele inexistente ale lui Liviu Dragnea de a le câștiga.

Tănase crede că Dragnea este cel mai slab candidat cu care se poate confrunta Klaus Iohannis și că, dacă Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu insistă să candideze amândoi, actualul președinte are șansa de a câștiga din primul tur.

”Dragnea se simte confortabil la Lehliu Gară sau la Videle”

Stelian Tănase a observat absența lui Dragnea de la sărbătoarea Micii Uniri, dar și pe cea de la festivitățile organizate cu ocazia preluării de către România a președinției UE.

”Liviu Dragnea nu are contacte internaționale. Nu a avut un job la Bruxelles, la Washington, să capete simțul Occcidentului. el se simte confotabil cu Lehliu Gară, cu Videle, care e și rezervorul lui de cadre”, a comentat Tănase, cu referire la absența lui Dragnea de la Ateneu, în ziua în care mulți oficiali europeni au sosit la București.

”Și atunci, ca și acum a dat bir cu fugiții. Dacă se ducea în oricve oraș din România ar fi fost huiduit. Cu ocazia asta ne transmite și nouă că știe că nu e popular, știe că ce face el nu este apreciat”, a mai spus analistul.

Cel mai slab adversar cu care se poate confrunta Iohannis este Dragnea

Stelian Tănase a subliniat că este important faptul că prima întâlnire a lui Liviu Dragnea după întoarcerea din vacanță a fost cu Tăriceanu și a spus că cei doi au vorbit probabil și despre alegerile prezidențiale.

”Nu mă miră că se lansează aceste baloane de încercare”, a spus Tănase, cu referire la anunțul președintelui CJ Teleorman privind candidatura lui Dragnea la prezidențiale. ”Dar ce rol joacă Tăriceanu în povestea asta? Cel care l-a slugărit pe Dragnea, doar-doar va fi candidatul la prezidențiale”, a întrebat analistul.

”Faptul că prima întâlnire a fost cu Tăriceanu e important. Probabil Dragnea i-a spus că are intenția să candideze. Din câte știm, Tăriceanu vrea să candideze indiferent ce face Dragnea. Dar dacă Dragnea și Tăriceanu candideazp, Iohannis poate să îi bată din turul I”, a spus Tănase.

Analistul a subliniat că Tăriceanu nu va lua din votul dreptei. ”Tăriceanu nu ia, cum spun analiștii, din electoratul de dreapta. El ia de la Dragnea. El este privit la dreapta ca un dezertor. Acum a devenit contra UE, eurosceptic peste noapte. Nu ia nici un vot liberal. Ia de la pesediștii mai dalmațieni, mai moderați”, a spus Tănase.

Stelian Tănase a mai observat că Dragnea este cel mai slab contracandidat al lui Iohannis. ”Este liderul PSD cu cea mai proastă poziție. Pentru Iohannis, cel mai slab adversar cu care se poate confrunta este Dragnea. Pentru că Dragnea este o piază rea. Dacă va candida în numele PSD, mobilizarea electoratului va fi mare. Iohannis va avea un plus de un milion de voturi, de 500.000 de voturi”, a estimat Tănase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri