Caută
Close this search box.

Țara ca un mare chef

Sărbătorile sunt deja o amintire mai mult sau mai puțin plăcută, pe când belelele zilnice sunt aici, ne putem bucura de ele fără restricții. Au grijă să nu le ducem lipsa niște inși excelent situați politic și economic, care ne îndeamnă generoși să împărtășim (mental, firește, că nu sunt bani în țărișoara asta pentru noi toți) satisfacțiile lor.

De pildă, nu de mult, un demnitar foarte simpatizat pentru bazaconiile pe care le emite în public, dar și pentru marea sa pasiune – manelele (semn de atașament față de cultura străveche a poporului) mărturisea că ultima sa petrecere a costat un milion de roni. „Circa un milion” a precizat modest.

S-a făcut linişte în jur. Nu pentru mărimea cheltuielii, căci or exista în lume nunți regale mai scumpe decât bairamul menționat. Dar prințul politicii și manelelor noastre nu e totuşi prinţul moştenitor al Bruneiului, deşi prin părţile noastre îl bate lejer la popularitate.

Unul din martorii mărturisirii (că s-a strâns puhoi de admiratori, vă daţi seama, şi l-au rugat toţi să repete), o doamnă, a întrebat: „Un milion? Da’ ce-aţi mâncat, frate?” La care dânsul, duios (căci aşa sunt cei care mănâncă de un milion faţă de cei lihniţi) a răspuns genial: „Tot ce s-a inventat”. „Şi tancuri?” n-a găsit femeia un exemplu mai potrivit.

Astfel, starea de spirit a națiunii s-a înveselit brusc. Citește textul integral AICI

Citește și: După un sfert de veac, Maia Morgenstern vorbeşte despre Lola Blau

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri